Nieuws

Cobi Nieuwenstein-Diender
12-11-2018

Afgelopen vrijdag steun betuigd aan Jan Nieuwenstein en (klein)kinderen tijdens de crematie van Cobi Nieuwenstein-Diender.


Autobanden opduiken bij de jollensteiger
29-10-2018

Op zaterdagmorgen 27 oktober zijn 4 duikers van duikvereniging de Oester bij ons geweest voor het opduiken van de autobanden bij de jollensteiger. Enkele vrijwilligers van onze vereniging hielpen mee met het aanpakken, afspuiten en afvoeren van de autobanden. En dat was nog een hele klus mag u weten.


Studenten bij Het Koggeschip
29-10-2018

De afgelopen 2 dinsdagen (16 en 23 oktober) zijn er circa 25 studenten te gast geweest bij onze vereniging. Zij gaan in groepen kansen en mogelijkheden voor ons terrein uitwerken. We zijn benieuwd naar de uitkomst en hopen op mooie creatieve ideeën.


Praethok 2018/2019
22-10-2018

Beste Koggeschippers,

Na een prachtig mooi seizoen met geweldig mooi weer, was het weekend van 7 september helaas weer een feit.

De toertocht betekende voor het gros van ons het einde van het vaarseizoen, de lang winter staat weer voor de deur.

Maar het einde van het vaarseizoen, betekent ook automatisch het begin van het winterseizoen. Een periode waarin er geklust wordt, en veel koggeschippers toch elk weekeind wel een rondje maken bij de haven.

Gelukkig hebben wij bij onze haven het Praethok, waar er tijdens het klussen op zaterdag, of na een lekkere wandeling op zaterdagmorgen een heerlijk bakkie koffie gehaald kan worden. Een gehaktbal met satesaus, maar bovenal grote en wilde verhalen worden verteld aan de tafel. Soms echt gebeurd, soms uit een grote duim…

22 september was alweer de eerste zaterdag waarin het Praethok was geopend. We hadden een mooie aanloop en de eerste 15 ballen zijn genuttigd.

Dus hierbij de uitnodiging, bent u aan de haven op zaterdag kom dan lekker langs voor een bak koffie en heerlijke bal gehakt.

Tot ziens in het Praethok!
Jelte Kok & Dennis Diender

PS. Wij hebben reeds een mooie planning gemaakt, maar we kunnen altijd nog vrijwilligers gebruiken die een keer willen helpen op een zaterdag om een bardienst te draaien. Mocht je interesse hebben neem dan contact op met Dennis Diender (dennisdiender@gmail.com).


Schoonmaakactie in onze haven
22-10-2018

In samenwerking met de duikers van duikvereniging 'De Oester' wordt zaterdag 27 oktober een schoonmaakactie georganiseerd. U bent allen niet alleen van harte welkom om te komen kijken, maar zeker ook om te komen helpen. Graag tot dan!


In de herhaling...
04-10-2018

Beste leden en niet leden, graag nogmaals even aandacht voor het volgende... meld u aan, meld u aan:

De vereniging is het gelukt om een vaarbewijscursus tegen gereduceerd tarief te kunnen aanbieden.

Wij hebben twee ervaren en gecertificeerde cursusleiders bereid gevonden om deze cursus bij ons te gaan geven.

De cursus Vaarbewijs 1 geven zij op 5 woensdagavonden. Te beginnen 31 oktober en verder 7, 14, 21 en 28 november 2018. Aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur.

De kosten bedragen voor de leden en belangstellende van WSV het Koggeschip € 99,00. Normaal is dat € 159,00 (37,5% korting).

Bij de cursussen zit inbegrepen: 1 introductieavond, 4 lesavonden, 1 cursusboek en online digitale ondersteuning.

U kunt online inschrijven via deze link: klikkerdeklik

De leden mogen een introducee meenemen.
Sleutelplan
28-09-2018

Het zogenaamde 'Najaar-Sleutel-Plan' is weer van start gegaan. Wilt u gebruik maken van het toiletgebouw, dan heeft u daar een sleutel voor nodig.


Ochtendgloren
19-09-2018

"Ochtendgloren in onze mooie haven". Schitterende fotoreportage van.... klikkerdeklik


Cursus 'Vaarbewijs 1' via de vereniging
07-09-2018

De vereniging is het gelukt om een vaarbewijscursus tegen gereduceerd tarief te kunnen aanbieden.

Wij hebben twee ervaren en gecertificeerde cursusleiders bereid gevonden om deze cursus bij ons te gaan geven.

De cursus Vaarbewijs 1 geven zij op 5 woensdagavonden. Te beginnen 31 oktober en verder 7, 14, 21 en 28 november 2018. Aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur.

De kosten bedragen voor de leden en belangstellende van WSV het Koggeschip € 99,00. Normaal is dat € 159,00 (37,5% korting).

Bij de cursussen zit inbegrepen: 1 introductieavond, 4 lesavonden, 1 cursusboek en online digitale ondersteuning.

U kunt online inschrijven via deze link: https://botenbezorgdienst.nl/het-koggeschip

De leden mogen een introducee mee nemen.


Joop Doorenweerd is overleden
23-08-2018

Vandaag staan we stil bij het overlijden van onze oud voorzitter (1978-1991) en goudenspeld drager, Joop Doorenweerd.


Compliment? Altijd goed!
30-07-2018

Een compliment doet een mens goed, in dit geval onze havenmeesters. Na een bewogen weekend waarbij zo'n 20 passanten verbleven in onze haven, vonden zij op zondag ochtend een alleraardigst briefje op de leestafel bij het havenkantoor. "Graag gedaan opvarenden van De Westfries... en graag tot een volgende keer".


Nieuwsbrief juli 2018 Waterrecreatie Nederland
30-07-2018

In deze nieuwsbrief van Waterrecreatie Nederland leest u een selectie van het nieuws van juli, met onder meer nieuws over de nieuwe Waterplantmelder-app, de omgevingsvisie van de Kitesurf Vereniging, nieuwe bruggen in Amsterdam en Groningen en World Cleanup Day. Lees meer >


Varen Doe Je Samen nieuwsbrief
23-07-2018

Het is zeker de moeite waard om de laatste nieuwsbrief van "Varen Doe Je Samen" eens digitaal door te bladeren. Wellicht staan er voor u nog interessante onderwerpen in? Klik hier >


Spiekbriefje
23-07-2018

Wel makkelijk zo'n spiekbriefje. Deze vaarbewaarkaart is handig, zowel voor ervaren schippers als voor beginnende watersporters. De kaart is bedoeld om vaarders die voor het eerst het water op gaan of vaarders die niet zo vaak varen te helpen met handige tips en de belangrijkste regels. Voor de ervaren vaarders is de Vaarbewaarkaart een soort ‘hoe zat dat ook alweer met…’ Downloaden doe je hier: https://www.varendoejesamen.nl/storage/app/media/veiligheid/Vaarbewaarkaart-varen-doe-je-samen.pdf


Scheepspraet nummer 3 is uit!
20-07-2018

Ons 2 maandelijks verenigingsboekje Scheepspraet is er weer. Met dit keer voor jong en oud veel leesplezier. Speciaal voor degene die (nog) geen lid zijn van onze bloeiende watersportvereniging, maar toch alle Ins & Outs willen weten... check deze link maar eens: https://www.wsvhetkoggeschip.nl/scheepspraet


Zomer werkzaamheden
20-07-2018

Ook in de zomer gaan werkzaamheden uitgevoerd door de Technische Commissie door. Nadat het speeltoestel door verschillende mensen is nagezien, was de conclusie dat deze in zo'n slechte staat verkeerde dat er niet meer veilig op gespeeld kon worden of redelijker wijs was te herstellen. Dus het verwijderen werd door de Technische Commissie zo snel mogelijk in gang gezet. Met veel spontane hulp van mede leden, was ook deze klus snel geklaard. Allen die geholpen hebben: enorm bedankt !


Let op uw spullen!
20-07-2018

De afgelopen tijd zijn er van verschillende boten goederen ontvreemd en is er zelfs een zeilboot opengebroken waar nu het e.e.a. uit ontbreekt. Komt u een onbekende tegen in onze haven, spreek deze persoon dan aan. Mocht deze persoon niets te zoeken hebben, dan zal deze zich herkend voelen en vertrekken. Mocht het toch iemand zijn die iets met onze vereniging heeft, dan is dat een prima moment om elkaar beter te leren kennen.


Binnenkort met vakantie?
20-07-2018

... of gaat u korte periode (één of meerdere dagen) weg? Wilt u dit dan doorgeven aan de dienstdoende havenmeester? Zo kan uw ligplaats tijdens uw afwezigheid gebruikt worden door anderen.


Nieuw Havenreglement
20-07-2018

Er zijn een aantal aanpassingen in het havenreglement doorgevoerd. Het nieuwe havenreglement met de aanpassingen zijn hier te lezen: https://www.wsvhetkoggeschip.nl/downloads


Juni nieuws van Waterrecreatie Nederland
03-07-2018

Het is zeker de moeite waard om de nieuwsbrief te lezen van Waterrecreatie Nederland. Hier vind je onder meer nieuws over nieuwe vaarroutes, nieuwe functies in de Riverguide-app, het peilbesluit IJsselmeergebied enzovoort. Lees meer...


Papieren Scheepspraet nummer 2 downloadbaar
03-07-2018

Voor de mensen die de papieren Scheepspraet nr. 2 (mei/juni 2018) nog niet gelezen hebben... deze is vanaf vandaag een stukje verderop te downloaden. Lees meer...Prijsvraag: bedenk de namen...
13-06-2018

... voor sluizen, brug en inlaat Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

Denk mee over namen voor het inlaatwerk, de recreatieschutsluis, de brug N50 en de nieuwe sluis in het Drontermeer.

Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel en Isala Delta zijn een paar jaar bezig met het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Begin 2019 wordt het eerste deel van het project afgerond. Dan ook worden de sluizen, de brug en het inlaatwerk overgedragen aan de eindbeheerders. Middels een prijsvraag wordt eenieder uitgedaagd om mee te denken over namen voor deze sluizen, brug en inlaat. De namen die nu gebruikt worden zijn namelijk ‘werknamen’. Het gaat om de volgende locaties:

- Het inlaatwerk (Kamperstraatweg);
- De recreatieschutsluis (Kamperstraatweg);
- De brug die de N50 over het Reevediep leidt;
- De schut- en spuisluis in het Drontermeer.

Lees meer...


Extra watertappunt
06-06-2018

Vandaag hebben we een extra watertappunt op de werksteiger gemaakt. Er moest zelfs een duiker aan te pas komen om dit te realiseren. Wat is het toch fijn dat we een ledenbestand met vrijwilligers hebben waar we een beroep op kunnen doen. Henk, Ton en Dennis, bedankt!


Vaderdag 2018
04-06-2018

Je vader dit jaar écht leuk verrassen? Kom dan op Vaderdag (zondag 17 juni 2018) naar de Nationale Historische Reddingboot Dag bij de Bataviahaven in Lelystad! Voor meer informatie: http://mi8.ly/c26mne


Nieuwe AED op de vereniging
30-05-2018

Sinds vorige week is er een nieuwe AED (Automatische Externe Defibrillator) in gebruik genomen. Hij (zij?) is te vinden bij het havenkantoor in onze haven.Werkzaamheden richting Randmeren
24-05-2018

Mocht je vanaf onze mooie haven aan het Ganzendiep gaan varen richting de Randmeren, houd dan rekening met de volgende werkzaamheden aan de Elburgerbrug, Roggebotsluis en de Nijkerkersluis. Lees meer... klikkerdeklikNieuwe Scheepspraet komt er aan...
18-05-2018

Goed nieuws! De nieuwe Scheepspraet met 24 pagina’s leesplezier is afgelopen week van de persen gerold.. dus nog heel even geduld, binnenkort ligt ‘ze’ in de brievenbus.


Nieuwe website WSV Het Koggeschip is online
03-05-2018

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar eindelijk is het zover... de nieuwe website van WSV Het Koggeschip is online. Wij horen niet alleen graag wat u ervan vindt, maar ook als u iets mist. Schroom niet om dit door te geven aan redactie@wsvhetkoggeschip.nl.


Nieuwsbrief van 'Varen doe je samen!' is uit
02-05-2018

De nieuwe nieuwsbrief van 'Varen doe je samen' is uit. Alles wat nodig is voor een goed voorbereide vaartocht en het laatste nieuws daarover staat in deze nieuwsbrief. Bezoek ook een de website varendoejesamen.nl hier staan veel interessante achtergrondinformatie met kaarten en apps. Leuk om te weten, leuk om te leren en essentieel om te doen. Dus voor watersporters op alle niveaus, veilig varen, meer vaarplezier, dat is waar ‘Varen doe je Samen!’ voor gaat.
https://mailchi.mp/varendoejesamen/varen-doe-je-samen-nieuwsbrief-4-april-2018


Watersportverbond jaarverslag 2017 Regioteam Overijssel
02-05-2018

Het jaarverslag 2017 van het Regioteam Overijssel laat zien met welke onderwerpen het team mee bezig is geweest. Het Regioteam Overijssel bestaat uit 5 vrijwilligers. Zij behartigen namens de aangesloten verenigingen de belangen van de watersporter. Belangrijke thema’s zijn de bereikbaarheid en de veiligheid. Het team heeft veel contact met Rijkswaterstaat, de Waterschappen en de Provincies. Daarbij werken zij graag samen met organisaties als de HISWA, Schuttevaer en andere bonden. In Nederland werken 16 van dergelijke teams. Daarmee is het Watersportverbond in bijna elke overleg vertegenwoordigd. Zie ook : http://www.watersportverbond.nl/belangenbehartigingLaatste Nieuws

Onze sponsoren: